Σολομός στο Τηγάνι με Ντοματίνια - Εύκολη Μεσογειακή Γεύση

Σολομός στο Τηγάνι με Ντοματίνια – Εύκολη Μεσογειακή Γεύση

Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο που φέρνει την ουσία της Μεσογείου στο τραπέζι σας, αυτός ο σοταρισμένος σολομός με ντοματίνια είναι μια απολαυστική επιλογή. Είναι ιδανικός για ένα βραδινό γεύμα μέσα στην εβδομάδα, αλλά αρκετά εντυπωσιακός και για καλεσμένους. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γεμάτη γεύση του σολομού με τη γλυκιά οξύτητα των ντοματίνιων, δημιουργώντας ένα ζωηρό και νόστιμο πιάτο γεμάτο γεύση. Δεν είναι απλώς υγιεινό· είναι χορταστικό και θα σας αφήσει με υπέροχη αίσθηση. Σε λιγότερο από 30 λεπτά, μπορείτε να έχετε ένα πιάτο εστιατορίου στο σπίτι. Ο σολομός ψήνεται με τέλειο τραγανό δέρμα ενώ τα ντοματίνια απελευθερώνουν τους χυμούς τους, δημιουργώντας μια ελαφριά σάλτσα που δένει υπέροχα με το ψάρι. Γρήγορη και Γευστική Συνταγή Μεσογειακού Σολομού

Αυτός ο μεσογειακός σολομός στο τηγάνι διαθέτει τραγανή κρούστα, τρυφερό, αφράτο ψάρι και ζουμερά ντοματίνια, δημιουργώντας μια τέλεια αρμονία γεύσεων. Το πιάτο είναι απλό στην προετοιμασία και αναδεικνύει φρέσκα υλικά που χαρακτηρίζουν την μεσογειακή κουζίνα.


Υλικά

2 φιλέτα σολομού με το δέρμα
1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Σολομός στο Τηγάνι με Ντοματίνια - Εύκολη Μεσογειακή Γεύση

Οδηγίες

Προετοιμάστε τον Σολομό: Στεγνώστε τα φιλέτα σολομού με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές.
Ζεστάνετε το Ελαιόλαδο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Όταν είναι ζεστό, τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω.
Σοτάρετε τον Σολομό: Μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το δέρμα. Γυρίστε προσεκτικά τα φιλέτα και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο σολομός.
Προσθέστε Ντοματίνια και Σκόρδο: Προσθέστε τα κομμένα ντοματίνια και το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.
Σερβίρετε: Τοποθετήστε τον σολομό στα πιάτα, ρίξτε από πάνω το μείγμα με τα ντοματίνια και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και λίγο λεμόνι. Καλή απόλαυση!

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 25 λεπτά

Διατροφική Αξία

Μερίδες: 2 φιλέτα
Θερμίδες: 320kcal
Λιπαρά: 20g
Πρωτεΐνη: 30g
Υδατάνθρακες: 5g

More Reading

Post navigation

Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *