μπακαλιαρόπιτα Κεφαλονιάς

Μπακαλιαρόπιτα Κεφαλονιάς

Μπακαλιαρόπιτα Κεφαλονιάς είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του παστό μπακαλιάρου με τρυφερές πατάτες, κρεμμύδια και φρέσκα μυρωδικά. Τυλιγμένη σε τραγανό φύλλο, αυτή η πίτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση, είτε σαν σνακ είτε ως κυρίως πιάτο. Ανακαλύψτε την απλότητα και τη γεύση που προσφέρει αυτή η κλασική κεφαλονίτικη συνταγή!

Κεφαλονίτικη Μπακαλιαρόπιτα με Παράδοση

Η μπακαλιαρόπιτα Κεφαλονιάς είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του παστού μπακαλιάρου με τις πατάτες, τα κρεμμύδια και διάφορα μυρωδικά. Αυτή η πίτα, τυλιγμένη σε τραγανό φύλλο, προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που ενσωματώνει τη θαλασσινή γεύση με την πλούσια γη της Κεφαλονιάς. Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη από την πλούσια γεύση του ψαριού, συνδυασμένη με την απαλότητα των πατατών και την αρωματική καλοσύνη των μυρωδικών.

Η διαδικασία παρασκευής της μπακαλιαρόπιτας είναι αρκετά απλή, ιδανική για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι νέο στην κουζίνα τους. Απλά χρειάζεται λίγος χρόνος και αγάπη για να δημιουργήσετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Συστατικά

  • 500g παστός μπακαλιάρος, αποξεραμένος και κομμένος σε κομμάτια
  • 3 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 αυγό, χτυπημένο (για επάλειψη)
Μπακαλιαρόπιτα Κεφαλονιάς

Οδηγίες

  1. Προετοιμάστε τον μπακαλιάρο: Αφήστε τον μπακαλιάρο σε νερό για 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό τακτικά για να αφαιρέσετε την αλμύρα.
  2. Μαγειρέψτε τις πατάτες: Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά. Στραγγίξτε και αφήστε να κρυώσουν.
  3. Σοτάρετε τα κρεμμύδια: Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
  4. Συνδυάστε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον μπακαλιάρο, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
  5. Συναρμολογήστε την πίτα: Απλώστε φύλλο κρούστας σε ένα ταψί, ρίξτε τη γέμιση από πάνω και καλύψτε με άλλα φύλλα. Κλείστε τις άκρες και αλείψτε με το χτυπημένο αυγό.
  6. Ψήστε: Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

More Reading

Post navigation

Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *